Ders Çalışma Planı Nasıl Hazırlanır
7 Günlük Çalışma Planı Nasıl Hazırlanır?
Ders çalışma planı söz konusu olduğunda, “herkese uyan tek bir yöntem ” yoktur. Sizin için en iyi olanı bulmalısınız. Yedi günlük çalışma planı , bu adımları düşünmenize ve planınızı oluşturmanıza yardımcı olacak bir araçtır.
Ders çalışma tarihlerini ve saatlerini belirleyin.
Genel kural, bir konuyu öğrenmek için 7 gün günde 2 saatten fazla olmamak üzere toplam 14 saat çalışmaktır. Bunu tam olarak takip etmek zorunda değilsiniz; Ana düşünce, öğrenmeyi zamana yaymaktır.
Ders çalışma alanını belirleyin.
Gerçekten odaklanabileceğiniz ve verimli olabileceğiniz yerlerde çalıştığınızdan emin olun. Verimli bir ortamda çalışmadığınız sürece çalışmanız etkili olmayacaktır. Bazı araştırmalar, belirli bir konumdaki bilgileri hatırlamaya bağımlı hale gelmemeniz için birkaç farklı çalışma yeri kullanmanın yararlı olabileceğini öne sürüyor.
Konuların haritasını çıkarın.
Her zaman tam olarak hangi konuyu bilmeniz gerektiğini ve onu hangi eleştirel düşünme düzeyinde bilmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Mind map oluşturabilirsiniz.
Kullanacağınız malzemeleri (kaynak kitap) belirlemek.
Notlarınızı yeniden okumanın veya ders slaytlarını gözden geçirmenin ötesinde düşünün. Ders kitapları, önceki ev ödevleri ve uygulama testleri, etkili ders çalışmanıza yardımcı olacaktır.
Kendinizi test etmek.
Ders çalışma planınızda ayarlamalar yapmak için ders çalışma verimliliğini ölçülmelidir. Kendinize sınav yapın, kendinizi test edin. Konu çalışmayı bitirdiğinizde kullanacağınız final testi, başkasına anlatmak gibi…
Özgüven seviyenizi takip edin.
Çalışmanın tüm amacı, özgüveninizi artırmaktır. Bu nedenle ders çalışma programınız özgüveninize yardımcı olmazsa, çalışma programınızı ayarlamanız gerekir. Sizi aşırı özgüvenli yapıyorsa, ders çalışma planınızı ayarlamanız gerekir. Sınavı küçümsemek asla iyi bir fikir değildir.